Реалізація компетентнісного підходу до викладання української мови і літератури в умовах переходу до Нової української школи

Реалізація компетентнісного підходу до викладання української мови і літератури в умовах переходу до Нової української школи

Сучасне інформаційне суспільство потребує творчих особистостей, здатних самостійно мислити, приймати нестандартні рішення, адаптувати свої знання в різних галузях, використовуючи найсучасніші технології, тому реалізація потенціалу, закладеного від природи в дитині, – актуальне завдання сучасної освіти і мовно-літературної освіти зокрема. З метою забезпечення реалізації компетентнісного підходу навчання, модернізації освітнього процесу та обміну педагогічним досвідом 22 листопада 2018 року проведено районний семінар учителів української мови та літератури на базі Лучанської ЗОШ І-ІІІ ступенів з теми «Реалізація компетентнісного підходу до викладання української мови і літератури в умовах переходу до Нової української школи». Досвідом роботи щодо розвитку в учнів навиків швидкого усвідомленого читання в умовах реалізації проекту «Компетентнісне читання – крок до успіху» поділилася учитель української мови і літератури Лучанської ЗОШ І-ІІІ ступенів П’ятницька О.О.

Учителі української мови і літератури Лучанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Москальова О.Г., Чухляд Ю.В. ознайомили учасників семінару з використанням буктрейлерів та з методикою застосування ментальних карт на уроках словесності. Власний методичний посібник «Формуємо компетентності» представила Ігнатьєва Н.А., учитель Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Методист РМК Науменко В.В. ознайомила з рекомендаціями щодо оформлення методичних розробок претендентів на присвоєння звання «учитель-методист», проаналізувала участь учнів закладів загальної середньої освіти у мовно-літературних конкурсах. Савинська Т.І., завідувач РМК, звернула увагу присутніх на актуальні питання атестації педагогічних працівників та проходження курсової перепідготовки.

У ході роботи були вироблені методичні рекомендації щодо реалізації компетентнісного підходу на уроках української мови і літератури.

(за матеріалами сайту РМК )

Кiлькiсть переглядiв: 360

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.